Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@15:15:48 GMT

طلب ۱۸ هزار میلیارد تومانی تعاون از درآمدهای خصوصی سازی

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۲۹۴۱۱

طلب ۱۸ هزار میلیارد تومانی تعاون از درآمدهای خصوصی سازی

به گزارش خبرنگار مهر، محمدجعفر کبیری امروز یکشنبه ۲۰ مرداد در نشست خبری با اشاره به راه اندازی سامانه هوشمند بخش تعاون گفت: این سامانه با هدف ایجاد شفافیت در حوزه تعاون راه اندازی شده و حدود یک ماه پیش رونمایی شد. اهداف نظارتی و حسابرسی که یکی از مهمترین اهداف بخش تعاون است از مهمترین فعالیت های ذیل سامانه جامع هوشمند بخش تعاون است که البته بودجه این بخش در سال گذشته فقط برای نظارت بر ۹۲ هزار تعاونی فعال در کشور، ۱۵۰ میلیون تومان بود که  امسال به ۱۲ میلیارد تومان افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه سامانه جامع هوشمند بخش تعاون نخستین گام برای شفاف سازی در بخش تعاون به عنوان سه رکن اقتصاد ملی است، ادامه داد: در فاز نخست این سامانه فعالیت های ثبت و نظارت تعریف شده است اما در فازهای بعدی توانمندسازی تعاونی ها، تامین مالی و توسعه بازار در این سامانه تعریف شده است که امیدواریم تا نیمه اول امسال در سامانه پیاده سازی شود.

کبیری همچنین به تاسیس مرکز نوآوری بخش تعاون اشاره کرد و افزود: این مرکز که به زودی راه اندازی خواهد شد، دو هدف «افزایش بهره وری و تکنولوژی تعاونی های موجود» و «حمایت از شرکت های دانش بنیان و استارت آپ هایی که خروجی آنها تعاون باشد» را دنبال می کند.

معاون وزیر تعاون با تاکید بر اینکه مقدمه راه اندازی مرکز نوآوری بخش تعاون، تشکیل صندوق های VC (صندوق های ریسک پذیر) است افزود: به همین جهت در روز جهانی تعاون نخستین صندوق ریسک پذیر بخش تعاون راه اندازی شد تا مقدمه ای برای راه اندازی مرکز نوآوری تعاون باشد.

وی با تاکید بر حمایت از استارت آپ های دانش بنیان در حوزه تعاون ادامه داد: در همین راستا اقدام دیگری که برای حمایت از استارت آپ های دانش بنیان انجام  دادیم تامین مالی خرد برای این فعالیت هاست. به این ترتیب که متقاضیان می توانند طرح و ایده استارت آپی خود را در سایت صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون ثبت کنند و در صورتی که طرح آنها مورد تایید صندوق واقع شد این طرح برای عموم به نمایش گذاشته می شود و سرمایه گذاران می توانند طرح های دارای توجیه اقتصادی را تامین مالی کنند.

کبیری افزود: یکی از مهمترین مزیت های تامین مالی خرد برای سرمایه گذاران استارت آپ های دانش بنیان در قالب این طرح این است که اصل سرمایه سرمایه گذاران توسط صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون تضمین می شود که یک ویژگی مهم برای تامین کنندگان مالی محسوب می شود.

معاون وزیر تعاون ادامه داد: در کنار توسعه و شفافیت بحث توسعه نهادهای مالی و بودجه بخش تعاون بسیار اهمیت  دارد که در این راستا بودجه شکل گیری و توانمندسازی تعاونی ها را با رشد ۱۱ برابری از ۵ میلیارد تومان به ۵۵ میلیارد تومان افزایش دادیم که البته این میزان نیز قابل قبول نیست اما روند رشد قابل توجهی را در این زمینه شاهد بودیم.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش به سهم بخش تعاون از درآمدهای ناشی از خصوصی سازی اشاره کرد و اد امه داد: بر اساس سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی ۳۰  درصد درآمدهای حاصل از خصوصی سازی باید به بخش تعاون اختصاص می یافت که متاسفانه از سال ۸۸ تا ۹۷ مجموع مطالبات بخش تعاون از محل درآمدهای ناشی از واگذاری ها به بخش خصوصی به ۱۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است که تاکنون میزان تخصیص این عدد صفر بوده است.

این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بر اساس مذاکراتی که با دولت برای وصول مطالبات سهم بخش تعاون از محل واگذاری ها صورت گرفته به دنبال تهاتر این بدهی هستیم چرا که امکان وصول این حجم از مطالبه با شرایط اقتصادی کشور برای دولت فراهم نیست؛ در عین حال اگر سهم ۱۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی بخش تعاون اختصاص پیدا می کرد امروز شاهد توسعه و افزایش سهم بخش تعاون از اقتصاد ملی بودیم.

وی درباره اقدامات صورت گرفته در این زمینه نیز توضیح داد: بر اساس مذاکرات صورت گرفته با سازمان برنامه و بودجه اقدام خوبی در زمینه وصول مطالبات بخش تعاون از محل درآمدهای بخش خصوصی صورت گرفته به این ترتیب که امسال حساب جداگانه ای نزد خزانه برای واریز سهم تعاون از محل ۳۰ درصد درآمدهای ناشی از بخش خصوصی ایجاد شده است که این حساب اختصاصا برای این بخش در نظر گرفته شده است و می تواند یک اقدام خوب توسط سازمان برنامه و بودجه باشد و از این پس سهم ۳۰ درصدی بخش تعاون از درآمدهای خصوصی سازی به این حساب واریز خواهد شد.

کبیری همچنین از دریافت مجوز افزایش سرمایه صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه ۹۸ کل کشور خبر داد و گفت: آنچه مهم است دریافت مجوز افزایش سرمایه این صندوق بود که باید منتظر تخصیص این سرمایه باشیم.

لایحه اصلاح قانون بخش تعاون هفت سال در دولت است

معاون وزیر تعاون در بخش دیگری از اظهاراتش با انتقاد از اینکه لایحه اصلاح بخش تعاون هفت سال در دولت است، ادامه داد: این قانون نیاز به اصلاحاتی دارد و اگر همه ذینفعان بخش تعاون از جمله دولت و مجلس در این زمینه حمایت کنند اتفاقات خوبی در حوزه تعاون شاهد خواهیم بود.

وی در ادامه به فعالیت تعاونی های اعتبار طی چند سال گذشته و اتفاق رخ داده برای مالباختگان این موسسات اشاره کرد و گفت: اگر نظارت هوشمند در تعاونی های اعتبار وجود داشت نه تنها شاهد اتفاقات رخ داده برای مالباختگان این موسسات بودیم بلکه این تعاونی ها می توانستند نقش بسیار موثری در تامین مالی بخش تعاون داشته باشند. ضمن اینکه در دنیا یکی از روش های تامین مالی خرد، تعاونی های اعتبار هستند.

کبیری در پایان تاکید کرد: اگر سامانه جامع هوشمند بخش تعاون در فازهای بعدی تکمیل شود، پس از اتمام فاز بعد نظارتی این سامانه طرحی را برای احیای تعاونی های اعتبار به دولت ارائه خواهیم داد چرا که این تعاونی ها به ویژه در مناطق روستایی، عشایری و محروم می توانند نقش بسز ایی در تامین مالی تعاونی ها و کسب و کارهای خرد داشته باشند.

کد خبر 4690014 محمد جندقی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی تعاونی قیمت دلار بانک مرکزی ایران جنگ تجاری وزارت صنعت معدن و تجارت وزارت جهاد کشاورزی بازار سهام کالاهای اساسی قیمت نفت دلار بورس قیمت سکه بهار آزادی دلار 4200 تومانی مالیات تورم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۲۹۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند سرمایه‌گذاری در سیستان‌وبلوچستان تسهیل شود

 محمد کرمی  در نشست بررسی مشکلات کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر اظهار کرد: تعاونی‌ها متشکل از مردم باید در زمینه تولید تشکیل و به همان تعاونی‌ها زمین اعطا شود تا از این راه، واحد های تولیدی افزایش پیدا کند.

وی افزود: باید نشست اختصاصی برای کشت پنبه در سیستان و بلوچستان تشکیل شود زیرا باید از این ظرفیت برای تکمیل فرآیند ریسندگی و بافندگی و خودکفایی در این حوزه بهره‌گیری کرد.
  در پایان این جلسه ایمیدرو موظف شد تا پایان سال، واحد تولیدی ریسندگی را جهت تکمیل فرآیند فرآوری پنبه فعال کند.

 
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • سازمان مالیاتی موظف به ارسال درآمدهای اشخاص غیرتجاری به وزارت تعاون شد
  • تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • ایجاد بیش از ۱۵۰۰ فرصت شغلی توسط تعاونی‌های استان کرمانشاه
  • تعاونی های تولیدی، محور اقدامات بخش تعاون هستند
  • ◄ درآمدهای حیرت آور فرودگاه استانبول برای اقتصاد ترکیه
  • حمایت یک هزار و ۱۲۷ میلیارد تومانی از سبد امنیت غذایی مردم سیستان و بلوچستان
  • لزوم ارائه برنامه از سمت شرکت‌های تعاونی روستایی برای تحقق شعار سال
  • خرید ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی
  • روند سرمایه‌گذاری در سیستان‌وبلوچستان تسهیل شود