Web Analytics Made Easy - Statcounter

در دنیای امروزی که تلفن و خطوط تلفنی اساس ارتباطات روزمره انسان‌ها را تشکیل می‌دهد علاوه بر بهره‌گیری از تکنولوژی روز توجه به موارد دیگر نیز حائز اهمیت است. این پیشرفت و توسعه تکنولوژی سبب تغییر مرزهای حریم خصوصی افراد شده‌ است، به طوری که گاه شهروندان جوامع را دچار چالش می‌کند. بنابراین باید راهکاری ارائه شود تا علاوه بر استفاده از آخرین پیشرفت‌های دنیای مدرن، حریم خصوصی افراد نیز حفظ گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه شریف؛ در این راستا تیم کانکت شریف در پژوهشکده الکترونیک دانشگاه صنعتی شریف آخرین دستاوردهای دنیای مدرن و جدیدترین پژوهش‌های محققان و متخصصان کشور را با به‌روزترین شیوه ممکن به راهکارهایی کاملا هوشمند و جامع تبدیل کرده‌اند.

دکتر ایمان غلامپور عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف می‌گوید سامانه "کانکت شریف" ابزاری امن و قابل اعتماد برای مدیریت تماس و حفظ حریم خصوصی افراد است.

دکتر ایمان غلامپور دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی شریف و عضو هیئت علمی پژوهشکده الکترونیک درخصوص گروه کانکت شریف گفت: گروه پژوهشی/مهندسی راهکارهای هوشمند شریف، متشکل از تنی چند از اساتید، فارغ التحصیلان، مهندسان و دانشجویان برتر است که در طول مدت فعالیت خود کوشیده است در نزدیک کردن فعالیت‌های پژوهشی دانشگاه به نیاز‌های صنعت گام بردارد.

مدیر گروه کانکت شریف گفت: بهره‌گیری از آخرین دستاوردهای روز دنیا در زمینه علوم کامپیوتر، مهندسی الکترونیک، سامانه‌های هوش مصنوعی، سامانه‌های هوشمند نهفته در جهت رفع نیازهای صنعت و جامعه، توصیفی جامع و کوتاه از رسالت این گروه است.

دکتر غلامپور در ادامه گفت: یکی از فعالیت‌های این گروه، طراحی و ساخت سامانه کانکت شریف است. این سامانه، ابزاری امن و قابل اعتماد برای حفظ حریم خصوصی و نظارت بر تماس‌های تلفنی اعضای یک گروه یا سازمان با مشتریان در خارج محیط اداری است.

سامانه کانکت شریف یک سرویس مخابراتی هوشمند است که سرویس مرکز تلفن سیار را برای موسسات فراهم می‌کند. هر موسسه یا شرکتی که خدماتی خارج از ساختمان‌های خود به مشتریان ارائه می‌کند می‌تواند از این سرویس استفاده نماید. در این سرویس زمان، تعداد زنگ‌ها قبل از برداشتن تلفن و فایل صوتی هر تماس ثبت می‌شود. سپس یک سیستم هوشمند فایل‌های صوتی را از نظر احساسات و نحوه صحبت کردن طرفین ارزیابی و نتیجه را ثبت می‌کند.

استادیار پژوهشکده الکترونیک، سامانه کانکت شریف را از لحاظ اطلاعات فنی اینگونه توصیف کرد: تحلیل فنی سامانه کانکت در دو بخش کلی سخت‌افزار و نرم‌افزار تشریح می‌گردد. از لحاظ سخت‌افزار کانکت به طور کامل بر روی سیستم عامل خصوصی سازی شده(بر مبنای هسته لینوکس) طراحی گردیده است به همین دلیل تمامی پردازنده‌هایی که قابلیت پشتیبانی از سیستم عامل لینوکس را داشته باشند قادر به اجرای این نرم‌افزار خواهند بود.

این سیستم عامل توسط تیم امنیت گروه کانکت خصوصی سازی شده است و در آن تمامی ماژول‌ها و درایورهای اضافی حذف شده و ماژول‌های امنیتی خاص توسط این گروه پیاده‌سازی و بر روی این سیستم عامل قرار داده شده ‌است.

وی افزود: این سامانه به همراه یک داشبورد مدیریتی ارائه می‌گردد که امکانات تحلیل داده‌ها، ارزیابی و تصمیم‌گیری را فراهم می‌آورد.

مدیریت گروه شریف سیستم اذعان داشت: بصورت خلاصه سامانه کانکت؛ یک مرکز تلفن سیار و خارج از ساختمان‌های سازمان‌ها و شرکت‌های سرویس‌دهنده است که با استفاده از تکنیک‌های مختلف پردازش صوت می‌تواند به تجزیه و تحلیل احساسات در مکالمه، لحن و محتوای آن نظارت کند، همچنین مشتریان بالقوه این سیستم را می‌توان؛ شرکت‌های تاکسی تلفنی، فروشنده‌های اینترنتی، شرکت‌های خدماتی و... دانست.

وی گفت: این سیستم به کمک کتابخانه توابع اینترنتی پیاده‌سازی شده آن، به سادگی قابل تجمیع با سیستم‌های موجود در شرکت‌ها و موسسات مختلف است.

دکتر غلامپور در خصوص تفاوت سیستم هوشمند سیار با دیگر نمونه‌های موجود گفت: سرویس‌های موجود بازار اغلب دارای مشکلات تکنیکال فراوانی هستند. در سرویس تلفن هوشمند سیار علاوه بر رفع مشکلات تکنیکال، سیستم ارزیابی لحن تماس گیرنده و پاسخ دهنده، سیستم پاسخگویی به شکایات بر اساس تحلیل‌های خودکار و سیستم بررسی آماری وضعیت برخورد گروه‌های مختلف نیز تعبیه شده‌ است. همچنین سفارشی سازی تحلیل و نحوه برقراری ارتباطات برای سازمان‌ها و استفاده‌کنندگان مختلف از دیگر امکانات سیستم تلفن هوشمند سیار است.

وی در خصوص تجاری سازی و ارائه این سامانه به بازار گفت: سرویس تلفن هوشمند سیار از سال ۱۳۹۶ تکمیل و به صورت رسمی در سرورها قرار گرفته است. تاکنون شرکت‌های مختلفی از جمله دیجی کالا، الوپیک و ... خواهان استفاده از این سرویس بوده‌اند.

دکتر غلامپور در پایان صحبت‌هایش در خصوص پروژه مذکور گفت: ما در روند پیشرفت این پروژه مسیر تحقیق توسعه‌ای را طی کرده‌ایم و از جهات گوناگون نسبت به دیگر نمونه‌های موجود جلوتر هستیم. امیدواریم در سال جدید موانع موجود در روند تولید هم برداشته شود و بتوانیم در قسمت فروش و عقد قرارداد نیز به نتیجه برسیم.

وی موفقیت در فرآیند تجاری سازی این محصول را مرهون همراهی و حمایت دکتر مختاری مدیر ارتباط با صنعت و کمک‌های دفتر توسعه و انتقال فناوری دانشگاه صنعتی شریف دانست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حريم خصوصي دانشگاه صنعتی شریف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۳۵۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا

دستورالعمل محدود شدن جمع آوری داده‌های کاربران توسط شرکت‌های فناوری و دادن قدرت بیشتر به کاربران برای جلوگیری از فروش اطلاعات شخصی شان یا امکان حذف آنها، موضوعی است که در ایران و از سوی مرکز ملی فضای مجازی آغاز شده و در سایر کشورها از جمله آمریکا هم برای تصویب در کنگره این کشور مطرح شده است.

به گزارش ایسنا، در سطح جهان، به منظور حفظ امنیت داده‌ های شخصی کاربران در وب سایت ‌ها یا سامانه ها و پلتفرمهای مجازی، راهکاری با نام کنترل جهانی حریم خصوصی ارایه شده است.

این راهکار در واقع یک استاندارد برای مرورگرهای وب و وب سایت ‌ها است که حریم خصوصی کاربران را حفظ کند. به عنوان مثال، یکی از استانداردهای در نظر گرفته شده، قانونی است که می تواند از فروش داده های کاربران توسط وب سایت‌ ها و مرورگرها به اشخاص ثالث، آن هم بدون رضایت و اطلاع کاربران جلوگیری کند.

دستور العمل اجرایی مرکز ملی فضای مجازی برای حفظ حریم خصوصی کاربران ایرانی

در این راستا سال گذشته مرکز ملی فضای مجازی هم دستورالعمل اجرایی حفاظت از حریم خصوصی کاربران و شیوه جمع آوری، پردازش و نگهداری اطلاعات کاربران را تصویب و به دستگاه‌های مختلف برای اجرا ابلاغ کرد. براساس این دستورالعمل سامانه‌ها و سکوهای فضای مجازی ملزم شدند تا  در برابر تهدیدات سایبری و مخاطرات نقض حفظ حریم خصوصی، کاربرانشان را ایمن کنند. همچنین سامانه‌ها و سکوهای فضای مجازی باید داده‌های کاربران را صرفاً در حد اقلام مورد نیاز و متناسب با اهداف صریح و مشخص جمع آوری کرده و اگر کاربران درخواستی مبنی بر حذف بدون قید و شرط تمام یا بخشی از داده های خود را داشتند، این امکان را فراهم کنند تا ضمن رعایت مفاد قانون آیین دادرسی کیفری، داده های مورد نظر حذف شوند.

حسین دلیریان - سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی در همین زمینه خبر داده است که تا قبل از سال جدید، بخش هایی از این دستورالعمل که امکان اجرای سریعتر آن وجود داشت، توسط کسب و کارهای بخش خصوصی و سامانه‌های دولتی اجرا شده و بقیه مفاد دستورالعمل نیز در مسیر اجرا قرار داشته که برای تامین زیرساخت‌ها و ابعاد فنی آن، مهلت اجرای کامل به ۴ ماه پس از تاریخ ابلاغ تمدید شده است.

بازخوانی تجربه آمریکا در حفاظت از کاربران آمریکایی

آمریکا هم برای تصویب قانونی در این زمینه گام برداشته و به تازگی با موافقت نمایندگان کلیدی خود، آن را برای تصویب در کنگره مطرح کرده است.

نکته جالب توجه در قانون آمریکا این است که قانون گذاران این کشور بر این تاکید دارند که جمع آوری داده‌های کاربران توسط شرکت‌های فناوری باید محدود شده و به آمریکایی‌ها قدرت بیشتری برای جلوگیری از فروش اطلاعات شخصی شان یا امکان حذف آنها، داده شود. این دقیقا مشابه دستورالعملی است که مرکز ملی فضای مجازی پیشتر مصوب و ابلاغ کرده است.

از طرفی قانونگذاران آمریکایی این قانون دو حزبی را بهترین فرصت دانستند که در دهه‌های گذشته برای ایجاد استاندارد حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها مطرح شده و به افراد حق کنترل اطلاعات شخصی خود را می‌دهد که یک گام مثبت رو به جلو در آمریکا است.

گام رو به جلوی ایران

اما مرکز ملی فضای مجازی کشور در گامی جلوتر در کنار ایجاد امکان مدیریت داده های شخصی کاربران توسط خودشان و افزایش حفظ حریم خصوصی آنها توسط ارایه دهندگان خدمات، براین نکته نیز تاکید داشته که داده هایی که هویت کاربران براساس آنها شناسایی می شود، باید توسط سکوها و سامانه های ارایه دهنده خدمات به صورت رمزنگاری ذخیره شود. این بدان معناست که در صورت هک و نقض اطلاعات این داده ها در زمان انتشار امکان بازیابی و شناسایی نخواهند داشت.

در واقع دستورالعمل این مرکز، علاوه بر این که سپری محافظ در برابر مهاجمان برای کاهش خطر نقض حریم خصوصی مردم ایجاد کرده، ارایه دهندگان خدمات را موظف به توضیح چگونگی جمع آوری و استفاده از این داده ها و در نهایت رمز نگاری و ارتقای ایمنی داده های ذخیره شده نیز کرده است.

نکته عبرت آموز برای نخبگان ایرانی

البته باید دید که در نهایت پیش نویس ارایه شده در کنگره آمریکا با چه اصلاحات و مفادی مصوب و اجرایی خواهد شد، چرا که کنگره آمریکا قبلا هم درباره اقدامات حفاظتی حریم خصوصی در فضای آنلاین بحث داشته و درباره استفاده از داده ها توسط شبکه های اجتماعی اعلام نگرانی کرده است اما نمایندگان آن به اجماع و توافق در این حوزه دست نیافتند.

در حالی که در ایران هرگونه قانونگذاری درباره فضای مجازی با مخالفت برخی جریان ها روبه رو می شود اما توافق اولیه قانون گذاران آمریکایی در تصویب قانونی همانند دستورالعمل مرکز ملی فضای مجازی که در آن خواست کاربران در آن در کنار منافع ارایه دهندگان خدمات در نظر گرفته شده، دستاوردی بزرگی در آمریکا اعلام شده است و این یک نکته عبرت آموز برای نخبگان ایرانی باشد که تلاش کنند وفاق ملی در جهت ساماندهی فضای مجازی ایران ایجاد شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فیلم| نمونه ای از حفظ حریم‌ خصوصی هنگام عبور قطار از مناطق مسکونی
  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • کلاهبرداری از مردم با ادعای صدور کارت هوشمند بیمه سلامت
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • نقش آزمایشگاه‌های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری‌ها
  • افتتاح مدرسه هوشمند در شهر جدید سهند 
  • عینک هوشمند جدید زاکربرگ با توانایی‌های باورنکردنی
  • عینکی که می‌تواند به سؤالات شما پاسخ دهد
  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی