Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست -

 نشست خبری آغاز به کار سامانه ادغام و تملیک فرابورس که با حضور مدیران عامل سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی و شرکت‌های تابعه آن برگزار شد، مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به ظرفیت‌های این بازار گفت: در سامانه ادغام و تملیک فرابورس مجموعه‌ای از شرکت‌های تأمین اجتماعی واگذار خواهند شد که به نوعی خصوصی‌سازی دوباره‌ای از طریق بستر بازار سرمایه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به آخرین وضعیت فرابورس ایران عنوان کرد: شاخص فرابورس هم اکنون به رقم 1107 واحد رسیده و از ابتدای امسال تاکنون این نماگر با رشد یک دهم درصدی روبه‌رو بوده است، در عین حال ارزش بازار فرابورس نیز با دستیابی به رقم 153 هزار میلیارد تومان توانسته رشد 4.4 درصدی را تجربه کند. 

به گفته وی، از ابتدای امسال تاکنون ارزش معاملات فرابورس با رشد 2 درصدی به رقم 7300 میلیارد تومان رسیده است. 

هامونی بازار سوم فرابورس را بستری برای ارزش‌گذاری شرکت‌های غیربورسی عنوان کرد و افزود:‌ در این بازار آن دسته از بنگاه‌هایی که نتوانسته‌اند، در بورس و فرابورس پذیرش شوند و سهامدار عمده تمایل به واگذاری یکجای سهام این شرکت‌ها را دارد حضور دارند، در این بازار در مجموع 103 میلیارد سهم بر روی تابلوی معاملاتی عرضه شده و حدود 20 هزار میلیارد تومان ارزش را رقم زده است. 

مدیرعامل فرابورس با اشاره به دستور وزیر اقتصاد مبنی بر فروش اموال مازاد بانک‌ها عنوان کرد: برای تحقق این امر، تابلوی معاملات مذاکره ادغام و تملیک در فرابورس فراهم شده تا بتواند بستری برای بازاریابی و معرفی این شرکت‌ها به خریداران آنها باشد، این در حالی است که در تابلوی معاملات این بازار اموال شرکت‌های بیمه‌ای در  کنار بانکها نیز قابل عرضه است. 

هامونی با بیان اینکه بازار ادغام و تملیک به شفافیت عرضه‌ها کمک شایانی خواهد کرد، گفت: اگر شرکت‌های غیربورسی بخواهند در خارج از بورس عرضه شوند، باید 4 درصد ارزش اسمی این شرکت‌ها به عنوان مالیات پرداخت شود، ولی در چهارچوب بورس تنها نیم درصد ارزش معاملاتی به عنوان مالیات پرداخت می‌شود. 

به گفته وی،‌ این تابلوی معاملاتی جدید با هیچ بروکراسی مواجه نیست و بعد از گذشت یک یا دو روز از درخواست سهامدار عمده، نماد معاملاتی در تابلوی معاملات درج می‌شود. 

وی افزود: قرار نیست در این بازار مدیریت پرتفوی صورت گیرد، اما باید حاکمیت شرکتی در نظر گرفته شده و به آن توجه شود. 

هامونی با بیان اینکه مسئولیت فرابورس، نظارت بر کشف قیمت شفاف و منصفانه بر روی تابلوی معاملات است، عنوان کرد: در این بازار خریداران ملزم هستند، بر مبنای ارزشگذاری خاصی که برای دارایی‌ها تعیین کرده‌اند، ریسک خود را ارزیابی کنند، خریدار باید برای بازدید از بنگاه‌ها از فروشنده مجوز دریافت کند و از یک گروه تخصصی درخواست ارزش‌گذاری نماید. 

هامونی درباره اهلیت خریداران در این بازار نیز گفت: خریدار نباید سوء پیشینه داشته باشد و یا در فرایند این معاملات افرادی که دارای سابقه محکومیت اقتصادی هستند، ممانعت به عمل آید. 

وی با بیان اینکه در طراحی نحوه کشف قیمت مطالعاتی انجام و هم‌اکنون روش های متنوعی در این زمینه ایجاد شده است، گفت: بنیاد تعاون ناجا هم‌اکنون 21 شرکت را وارد سامانه ادغام و تملیک کرده که 5 شرکت از این تعداد وارد معامله شده‌اند، در بانک‌ها نیز هم‌اکنون بانک سپه از زمان راه‌اندازی این تابلو 64 شرکت را درج کرده است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران اکونومیست مدیرعامل فرابورس سامانه ادغام و تملیک فرابورس خصوصی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۴۷۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام بلند مناطق نفت‌خیز جنوب در بومی‌سازی تجهیزات

سرپرست مدیریت تدارکات و امور کالای شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب از بومی‌سازی ۱۹ هزار قلم تجهیزات و اقلام پرمصرف مورد نیاز شرکت‌های بهره‌بردار و کارخانجات عملیاتی مناطق نفت‌خیز جنوب خبرداد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، علیرضا معصومی با اشاره به شمار اقلام خریداری شده در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: مدیریت تدارکات و امور کالا تاکنون ۱۹ هزار قلم از تجهیزات و اقلام پرمصرف مورد نیاز شرکت‌های بهره‌بردار و کارخانجات عملیاتی مناطق نفت‌خیز جنوب را همسو با نگهداشت و افزایش تولید، با توان شرکت‌های دانش‌بنیان و سازنده داخلی بومی‌سازی و از انحصار شرکت‌های خارجی خارج کرده است.

وی افزود: پارسال حدود ۲ هزار و ۶۸۹ قطعه به ارزش ریالی معادل ۸ همت از شرکت‌های درون‌استانی و حدود هزار و ۲۵۸ قطعه به ارزش ۲۴ همت از شرکت‌های برون‌استانی خریداری شد، مجموع اقلام خریداری شده حدود ۳ هزار و ۹۴۷ قلم به ارزش ۳۲ همت است.

سرپرست مدیریت تدارکات و امور کالای شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با اشاره به نوع کالاهای تأمین شده تصریح کرد: برخی کالاهای تأمین شده از سوی این مدیریت شامل قطعات یدکی مورد نیاز راه‌اندازی و انجام به کار ماشین‌آلات فرایندی مختلف مناطق نفت‌خیز جنوب مانند توربین‌ها، کمپرسور، پمپ، مواد شیمیایی مورد نیاز حفاری و کارخانجات بهره‌برداری، لوله‌های جریانی، ماشین‌الات ترابری، اقلام درون چاهی و سرچاهی، قطعات و تجهیزات ابزار دقیق، برق، انواع فیلتر و کالای عمومی برای کارخانه‌ها و دیگر بخش‌های مناطق است.

معصومی درباره آمار دریافتی انبارهای مدیریت تدارکات و امور کالا در اهواز و آغاجاری ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ آمار دریافتی انبارهای مدیریت تدارکات و امور کالای اهواز حدود ۱۵ هزار و ۱۴۰ قطعه کالا به ارزش وزنی ۱۴۸ هزار و ۲۱۱ تن بوده است و آمار انبارهای آغاجاری نیز حدود ۵ هزار و ۴۳۹ قطعه، به ارزش وزنی ۳۰ هزار و ۹۲۹ تن می‌رسد، آمار ارسالی از انبارها در اهواز ۱۹ هزار و ۹۴۰ قطعه و آغاجاری ۳۷ هزار و ۲۹۸ قطعه است.

وی با بیان اینکه ارزش ریالی اقلام تأمین شده در سال ۱۴۰۲ تقریبا معادل سه برابر سال ۱۴۰۱ بوده است، گفت: مدیریت تدارکات و امور کالا طی امسال تأمین همه قطعات حیاتی و مهم را در دستور کار دارد تا ضمن کنترل موجودی انبارها از بروز مشکلاتی مانند کمبود تجهیزات و قطعات برای شرکت جلوگیری کند.

سرپرست مدیریت تدارکات و امور کالای شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با اشاره به اقدام‌های شاخص و قابل‌توجه این مدیریت طی پارسال تصریح کرد: اخد موافقت گمرک درباره بخشودگی حق توقف کانتینر و کالای ورودی موقت در گمرک به ارزش بالغ بر ۱۲۷ میلیارد تومان، تخصیص و شناسایی تعداد قابل‌توجهی از اقلام راکد و مازاد پروژه‌ها همسو با ساماندهی وضع انبارهای کالای مناطق نفت‌خیز جنوب جهت استفاده در پروژه‌ها، انتقال موقت انبار لوله و لوله‌جداری اهواز به زمین ۱۷ هکتاری کریت‌کمپ، قرارداد خرید لوله‌های درزدار جریانی ۴۲ اینچ با شرکت لوله‌سازی اهواز به ارزش ۳.۷ همت و احداث ۹ سوله به مساحت ۵ هزار متر مربع در انبارهای ناحیه کریت‌کمپ و مجموعه عملیات کالای آغاجاری از جمله اقدام‌های شاخص این مدیریت در سال ۱۴۰۲ بود.

دیگر خبرها

  • ارزش گوگل اوج گرفت؛ غول تکنولوژی از ۲ تریلیون دلار گذر کرد
  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • بورس در سکوت
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • رشد هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • ایمن‌سازی ۲۱۲ نقطه حادثه‌خیز در معابر پایتخت/ نصب ۲۰۰ تابلوی جدید هدایت مسیر
  • گام بلند مناطق نفت‌خیز جنوب در بومی‌سازی تجهیزات